Välkommen!

Välkommen!

Här kommer du att kunna följa ett ämnesövergripande projekt för år 7, där ett av de pedagogiska verktygen är datorspelet Mission Maker. I Mission Maker skapar eleven sin egen spelvärld med karaktärer och problem som ska lösas. Problemen kommer att kräva kunskaper inom antiken som är vårt kunskapsområde. I projektet ingår ämnena svenska, historia, religion, engelska och idrott och hälsa. Följ gärna med i våra med- och motgångar.

Är du nyfiken på Mission Maker? http://www.youtube.com/watch?v=HD1M77n8_oYOm oss och vår bloggVi är världens bästa klass!
När vi började med detta arbete gick vi i 7A, nu är vi äldre och har mer kunskaper och går i 8A. Vi har fortsatt med spelprojektsaken nu i 8:an genom att anmäla vår blogg till bloggtävlingen Webbstjärnan. Vi är sex tjejer och elva killar i klassen som arbetar med detta. Det är många i klassen som är tekniska och därför gillar de flesta att hålla på med detta projekt.

Vi bor i Mönsterås kommun som ligger på ostkusten mellan Kalmar och Oskarshamn. Mönsterås är ganska litet och det är nog därför som många i vår klass spelar onlinespel för att träffa nya personer att snacka med.

Vi har valt att ha en blogg för att typ visa och inspirera andra klasser och lärare att använda dataspel i skolan. Våra föräldrar kan titta på bloggen och se vad vi håller på med under lektionerna. När man kollar på bloggen kan vi elever se vad de andra i klassen har gjort. Det är svårt att ibland se det under vanliga lektioner för då är man så inne i sitt eget arbete och märker inte alltid vad de andra gör.
Det är både vi elever och vår lärare som skrivit. Vi har skrivit mer om hur vi gjort och vår lärare skrivit hur hon har planerat arbetet och hur hon har tänkt kring det.

Det har varit mycket bra i det här projektet. Vi har lärt oss mycket om antiken och att samarbeta med varandra. Att vi fick jobba med så mycket olika saker har gjort att det inte blev långtråkigt. Vi har fått lära oss en massa fakta om antiken och gudarna, vi har läst myter och vi har fått låtsas att vi är gudar och sen så har vi gjort våra dataspel. Det är bra när man får jobba med saker man tycker är roligt som t ex dataspel får då lär man sig lättare. Det var också roligt att låta andra elever på skolan få prova våra spel som vi gjort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar