Välkommen!

Välkommen!

Här kommer du att kunna följa ett ämnesövergripande projekt för år 7, där ett av de pedagogiska verktygen är datorspelet Mission Maker. I Mission Maker skapar eleven sin egen spelvärld med karaktärer och problem som ska lösas. Problemen kommer att kräva kunskaper inom antiken som är vårt kunskapsområde. I projektet ingår ämnena svenska, historia, religion, engelska och idrott och hälsa. Följ gärna med i våra med- och motgångar.

Är du nyfiken på Mission Maker? http://www.youtube.com/watch?v=HD1M77n8_oY



tisdag 9 april 2013

Tankar bakom ämnesvalet

Idén till det här projektet började egentligen med att jag upptäckte spelet Mission Maker. Efter det började jag fundera på vilka ämnen som skulle kunna samarbeta inom projektet och vad vi skulle ha för ämnesområde. Jag skulle kunna ha en lång utläggning om hur vi diskuterade flera olika ämnesområden för att sedan på god pedagogisk grund välja ut antiken, men ärligt talat var det inte så det gick till. En god pedagogisk grund har vi men alla är vi ju dessutom styrda av kursplaner och kunskapskrav. Att det var 7A som skulle få göra projektet var självklart och att något So-ämne skulle ingå också. Därefter började So-läraren och jag att diskutera vilka ämnesområden vi hade kvar att jobba med och insåg faktiskt ganska snabbt att antiken skulle passa bra. Det visades sig också vara ett bra val eftersom många datorspel använder sig av antikens myter som spelkontext. För mig som pedagog är det viktigt att alltid koppla ihop ämnesområden med samhället vi lever i. Därför kommer ingången i svenska vara att just visa på hur antiken genom sina berättelser, uttryck och symboler faktiskt är högst levande än idag, t o m i datorspelen. //Sabbi

2 kommentarer:

  1. Hej Sabbi och alla Elever!
    Låter som ett mycket intressant tema!

    Lycka till och så hoppas jag att man får testa något av spelen när de är klara, och ta del av era synpunkter på arbetssättet.

    Mvh
    Thomas Hall
    Utvecklingsledare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Thomas,
      Du är självklart välkommen att gibba när vi är klara. Se till att fräscha upp dina kunskper om Antiken innan :).

      Radera